Zoutelande zelf is een van de meest geliefde badplaatsen aan de Zeeuwse kust, gezellige terrassen, knusse winkeltjes, sfeervolle strandpaviljoens (live webcam op Strandpaviljoen de Branding, achter het hotel gelegen) en een prachtige wandelboulevard, die ‘s-avonds verlicht is en van waar u de scheepvaart van dichtbij kunt bekijken.

Een groot gedeelte van het jaar bruist het in Zoutelande van georganiseerde activiteiten, vertier voor jong en oud. Dit gedeelte van Walcheren is ook een waar eldorado voor de fietsliefhebbers, via de vele goed geoutilleerde fietspaden kun je een groot gedeelte van het eiland ontdekken. Verderop aan de Westkust van Walcheren liggen badplaatsen als Dishoek, Westkapelle, Domburg, en Vrouwenpolder, terwijl meer landinwaarts de kerkdorpen Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke, Biggekerke zijn gesitueerd. In het noorden van Walcheren ligt het monumentenplaatsje Veere, gelegen aan het prachtige natuur & watersportgebied “Het Veerse-Meer”, een waar eldorado voor de watersporter. Tevens zijn er van hieruit diverse rondvaarten mogelijk. Veere zelf is een oud vestingstadje waar je de sfeer proeft uit vroeger tijden, met fraaie vestingwerken, monumenten en een jachthaven midden in de stad. Vlissingen & Middelburg zijn de grote steden op Walcheren.

Vlissingen direct aan de kust gelegen is de stad van Michiel De Ruyter met een lange wandelboulevard, vanwaar u de scheepvaart en “de overkant”, Zeeuws-Vlaanderen kunt zien. Dit gedeelte van Zeeland is prima te bereiken met het “fiets-voetveer” vanuit Vlissingen, of via de vorig jaar in gebruik genomen 7 km lange “Westerscheldetunnel”, een tunnel onder de Westerschelde die Walcheren met Zeeuws-Vlaanderen verbindt, een uniek project, waarvan de geschiedenis te bekijken is in het aldaar gevestigde infocentrum.

Middelburg is de Zeeuwse hoofdstad, die talrijke monumenten kent, een stadswandeling of grachtentocht o.l.v. een gids is dan ook zeker aan te bevelen.